13-15 september: Namkha Rinpoche over de Ngöndro

Teaching en Guru Rinpoche empowerment door Namkha Rinpoche, zaterdagochtend 14 september tot en met zondagmiddag 15 september in Dzogchen Ling (de vrijdagavond is helaas komen te vervallen), Middenweg 22, 1097 BN Amsterdam. Voor meer informatie en reservering, mail info@rigdzin.nl. Voorgestelde donatie € 20 per dagdeel of € 80 voor het weekend.

Kort na de zeer druk bezochte teaching en long life empowerment van Tulku Rigdzin Pema Rinpoche hebben wij het goede Karma om Namkha Rinpoche weer te mogen ontvangen. Hij is de oprichter van de Rigdzin Community en dus ook van ons centrum in Amsterdam, Dzogchen Ling.

Ngöndro teaching

Rinpoche arriveert op zaterdag 14 september om 9.30 in ons centrum en zal het hele weekend les geven over de Ngöndro. De Ngöndro waar hij les over gaat geven, is een hele bijzondere. Deze praktijk van inleidende beoefeningen (Ngöndro) is door Namkha Rinpoche zelf geschreven in een spontane opwelling op de bijzondere dag van de geboorte van Guru Padmasambhava (Guru Rinpoche in  2004).

De tekst is heel speciaal voor de Sangha leden van de Rigdzin Community. Het is echter ook een complete tekst van inleidende Dzogchen beoefeningen die makkelijk is te begrijpen en door iedereen is te beoefenen. Het omvat de essentie van het pad van de Nyingma traditie met poëtische teksten die spontaan compassie en devotie opwekken als ook inzicht genereren in de diepzinnige Dzogchen visie.
Het onderwerp van het weekend is des te meer bijzonder omdat hij nog niet eerder over zijn eigen Ngöndro in Nederland les heeft gegeven. Zeker relevant in dit kader een citaat van de grote Drigung Chöpa Rinpoche: “Others consider the actual practices as profound, but in our tradition, it is the preliminaries (Ngöndro) we consider as most profound.”eciaal voor de Sangha leden van de Rigdzin Community. Het is echter ook een complete tekst van inleidende Dzogchen beoefeningen die makkelijk is te begrijpen en door iedereen is te beoefenen. Het omvat de essentie van het pad van de Nyingma traditie met poëtische teksten die spontaan compassie en devotie opwekken als ook inzicht genereren in de diepzinnige Dzogchen visie.

Verbale tranmissie en empowerment

Tijdens het weekend zal Namkha Rinpoche de verbale transmissie van de tekst (Lung) geven en tevens zal hij voor een “auspicious” connectie met hem en de tekst op zondag een Guru Rinpoche empowerment (bekrachtiging of Wang) geven.

Toevlucht

Voor degenen die een speciale band met Rinpoche voelen is het mogelijk (maar zeker niet verplicht) om tijdens weekend de toevluchtsgeloften (refuge) van hem te krijgen.

Biografie Namkha Rinpoche

Rigdzin Namkha Gyatso Rinpoche werd geboren in december 1967 in Dza-Chu-Kha in de provincie Kham, Tibet. Rinpoche heeft van heel veel meesters les gehad maar zijn belangrijkste Lama’s waren de dochter van Z.H. Düdjom Rinpoche, Semmo Dechen Yüdron en haar echtgenoot Chönyi Rinpoche. Nadat hij Tibet is ontvlucht, werd zijn root Lama Z.H. Thinley Norbu Rinpoche, de zoon van Z.H. Düdjom Rinpoche. Namkha Rinpoche is erkend als de reïncarnatie van twee verschillende meesters; Rigdzin Trak Ngak Lingpa (door Z.H. Dilgo Khyentse Rinpoche) en Domang Yeshe Dorje Rinpoche (door Z.E. Domang Yangthang Rinpoche)

Klik hier voor een meer uitgebreide biografie

Programma van het weekend

Zaterdag 9.30 – 12.30 uur en 14.30 – 17.30 uur: Ngöndro uitleg
Zondag 9.30 -12.30 uur en 14.30 – 17.30 uur: Ngöndro uitleg, verbale transmissie en Guru Rinpoche empowerment

Kosten: €80 voor het gehele programma, incl thee en koffie, zaterdag en zondag: €40 (€20 per dagdeel)

Aantal deelnemers: max. 40, vooraf inschrijven is sterk aan te raden via info@rigdzin.nl

Bijzonderheden: U kunt ook de afzonderlijke dagen of dagdelen bijwonen indien u dit wenst.

De uitleg zal in het Tibetaans worden gegeven en in het Engels vertaald.

Locatie: Middenweg 22, 1097 BN Amsterdam (de ingang direct rechts van Sundays)