1-3 november: Namkha Rinpoche teaching over Guru Dorje Drolo

Teaching door Namkha Rinpoche, vrijdagavond 1 november tot en met zondagmiddag 3 november in Dzogchen Ling, Middenweg 22, 1097 BN Amsterdam. Voor meer informatie en reservering, mail info@rigdzin.nl.

Vrijdagavond 1 november 20 – 22 uur: The Meaning of Wrathful Deities in Tibetan Buddhism

Voor ons westerlingen is de beoefening van de toornige godheden in het Tibetaans Boeddhisme vaak lastig te begrijpen. Hoe is de uiterlijke schijn van extreme boosheid te vereenzelfigen met wijsheid en compassie. Garchen Rinpoche beschreef het eens als volgt:

The wrathful deities are infuriated with compassion; they are not angry. They are like a mother taming a mischievous child. The mother loves the child and becomes infuriated in order to help her child. The wrathful deities arise with intense compassion, taming the very coarse afflictive emotions of sentient beings. Their compassion is even more intense than the compassion of peaceful deities.”

Namkha Rinpoche zal hier op de vrijdagavond teaching over geven als inleiding voor de teachings op zaterdag en zondag.

Zaterdag 2 november en zondag 3 november: De beoefening van Guru Dorje Drolö

Rinpoche arriveert op zaterdag 2 november om 9.30 in ons centrum en zal het hele weekend les geven over de beoefening van Guru Dorje Drolö. Een Vajrayana sadhana die in de Rigdzin Community minimaal 1x per week gezamelijk wordt beoefend (elke zondag van 11 tot 13 uur).Guru Dorje Drolö is één van de 8 verschijningen van Padmasambhava (Guru Rinpoche) en wel in zijn meest toornige (wrathful) vorm. Mediteren op de vorm en het beoefenen van de mantra van Guru Dorje Drolö helpt om obstakels en problemen uit ons leven te verwijderen en twijfel te overwinnen. Het zuivert ons karma en maakt onze meditatie dieper.

Het weekend is toegankelijk en interessant ervaren beoefenaar maar ook voor personen die nog nooit een Boeddhistische meester hebben ontmoet. Tijdens het weekend zal Namkha Rinpoche de verbale transmissie van de tekst (Lung) geven wat een ieder toestemming geeft om de sadhana ook individueel te beoefenen (de tekst wordt tijdens het weekend ter beschikking gesteld).

Toevlucht

Voor degenen die een speciale band Rinpoche voelen is het mogelijk om tijdens weekend de toevluchtsgeloften (refuge) van hem te krijgen.

Programma van het weekend

Vrijdag 20.00 – 22.00 uur: The Meaning of Wrathful Deities in Tibetan Buddhism

Zaterdag 9.30 – 12.30 uur en 14.30 – 17.30 uur: Guru Dorje Drolö uitleg

Zondag 9.30 -12.30 uur en 14.30 – 17.30 uur: Guru Dorje Drolö uitleg en verbale transmissie

Kosten:

10 euro voor de vrijdagavond en 20 euro per dagdeel. 80 euro voor het hele weekend.