Zondag 19 Juni – De Vier Edele Waarheden – Lama Choenyi

The-Four-Noble-Truths

Van alle leringen van de Boeddha zijn die van de Vier Edele Waarheden wellicht het meest wijdverspreid. En met reden; ze vormen de basis van het volledige Boeddhistische gedachtengoed.

Lama Choenyi zet de betekenis van elk van de 4 Edele Waarheden, en hun onderlinge relatie in heldere taal uiteen. En met die basis gelegd, is er ruimte voor de vraag: wat is de relevantie van deze eeuwenoude filosofie in onze tijd? Is dit gedachtengoed alleen relevant voor mensen met een specifieke culturele achtergrond en overtuiging, of wordt er een meer universele waarheid blootgelegd?

Zoals de Boeddha zei; ontdek het voor je zelf. En welkom dus bij de lezing!

Over de leraar:

rangdolLama Choenyi is een ervaren Tibetaanse leraar en meditator uit de Kagyu traditie. In de korte tijd dat hij in Nederland is, was hij met zijn stichting White Lotus Center op zijn heel eigen en humoristische wijze al actief in het verspreiden van de Dharma bij verschillende groepen in de samenleving- zo heeft hij lezingen gegeven aan jongeren en in het bedrijfsleven. Daarnaast geeft hij wekelijks les in de Boeddhistische filosofie in Utrecht.

Lama Choenyi also plans to teach regularly on Wednesday evenings at the center, so please keep in touch with us and we will inform people as soon as we have more details.

 

Tijd: 14.00 – 17.00 hrs

Kosten: €15 (of donatie)