22-24 augustus: Sangnag Rinpoche weer in Amsterdam

ST RinpocheWij kunnen ons wederom verheugen op een bezoek van Sangngag Rinpoche aan Dzogchen Ling. Een uitstekend begin voor iedereen die van vakantie terug komt en natuurlijk ook voor iedereen die niet op vakantie is geweest.

Deze keer zal Rinpoche twee onderwerpen behandelen:

The 14 Root Downfalls of the Vajrarayana

Aan de hand van een tekst van Meester Ta Yang zal Sangngag Rinpoche dit onderwerp behandelen. Het gaat over Samaya en hoe hier correct mee om te gaan. Een onderwerp dat uiterst interessant is voor elke Vajrayana beoefenaar. Zeker voor degenen die al veel empowerments hebben ontvangen en voor wie het concept van Samaya geloften nog verdere verduidelijking behoeft. De teaching zal ons inzicht geven in onze eigen geschiktheid als Vajrayana of Dzogchen beoefenaar en wanneer we onze Samaya “breken” en wanneer we deze correct handhaven.

How to practice seeing all phenomena as like an illusion

Gebaseerd op het tweede hoofdstuk uit het boek van de grote Lonchenpa:  Resting in Illusion, zal Rinpoche ons vertellen en laten zien hoe wij gedurende ons dagelijkse leven alle fenomenen die we meemaken kunnen zien voor wat ze in essentie zijn, een illusie! Iets wat iedereen (zeker in het westen) al snel vergeet zodra we van ons meditatiekussen opstaan.

Persoonlijk gesprek

Net als voorgaande jaren zal Rinpoche in de dagen rondom het weekend beschikbaar zijn voor degenen die graag een persoonlijk gesprek met hem willen (hij is van 19 tot 27 augustus in Amsterdam). Indien je hier gebruik van wilt maken dan kan je Norbert Werthenbach hierover een mail sturen aan info@rigdzin.nl.

Programma van het weekend

Locatie: Dzogchen Ling, Middenweg 22 in Amsterdam

Vrijdag 20.00 – 22.00 uur

Zaterdag 9.30 – 12.00 uur en 14.30 – 17.00 uur

Zondag 9.30 – 12.00 uur en 14.30 – 17.00 uur

Kosten:

80 euro voor het hele weekend of 40 euro per dag (vrijdagavond 20 euro).