27 – 29 november: Lama Tsewang, meditatie op de 4 elementen

 

 

Meditatie op de Vier Elementen.

Lama Tsewang Dorje komt terug naar Dzogchen Ling om ons les te geven over Meditatie op de Vier Elementen waaruit ons lichaam is opgebouwd. Contemplatie op de elementen, het element aarde, het water-element, het element vuur en het lucht element, helpen de beoefenaar om de fysieke en mentale aspecten van het lichaam te onderscheiden en te begrijpen dat dit lichaam geen intrinsiek bestaan heeft. De kracht van het lichaam is het aarde element, de vloeibaarheid is het element water, de hitte is het vuur element en de beweging is het lucht element. Hierdoor zal voor de beoefenaar de gehechtheid aan innerlijke en uiterlijk verschijnselen verminderen. De meditatie zuivert en leidt uiteindelijk tot de realisatie van de aard van de eigen geest om alle wezens te helpen  de ultieme verlichting te bereiken.

Lama Tsewang is een goede vriend van Namkha Rinpoche en is vaak aanwezig op de jaarlijkse retraites die de Rigdzin Community organiseert. Hij is van Bhutanese herkomst en kwam in Frankrijk in augustus 1998, op verzoek van Tulku Rinpoche Gangteng om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn Europese centrum. Vanaf zijn 10e heeft hij 24 jaar in het klooster Thegchog Ösel Chiling Gönpa Dharma gestudeerd en beoefend. Hij is een expert in rituelen, ceremonies, schilderkunst, iconografie, architectuur, muziek en dans.
Tevens zal Lama Tsewang zijn project voor vrede in de wereld presenteren. Dit levenswerk richt zich op de bouw van een gigantische stupa genaamd: The stupa of “Great Liberation upon seeing” (44 meter hoog en 21 meter breed). In de stupa zullen drie tempels worden gebouwd, die de Dharmakaya (bovenste verdieping), de Sambhogakaya (tweede verdieping) en de Nirmanakaya (eerste verdieping) vertegenwoordigen met een hal op de begane grond voor grotere religieuze bijeenkomsten.
MeditationFourElements

Programma van het weekend

Locatie: Dzogchen Ling, Middenweg 22 in Amsterdam
Vrijdag 20.00 – 21.30 uur
Zaterdag 10.00 – 12.00 uur en 14.30 – 17.00 uur
Zondag 10.00 – 12.00 uur en 14.30 – 17.00 uur

Kosten:

60 euro voor het hele weekend of 30 euro per dag. (minima kunnen contact opnemen met info@rigdzin.nl, de kosten mogen nooit een belemmering zijn om naar de teachings te komen)