30 en 31 mei 2015: Lama Tsewang over de beoefening van de Medicijn Boeddha

 

 

Lama Tsewang Dorje: de beoefening van de Medicijn Boeddha en zijn project voor wereldvrede

Lama Tsewang is een goede vriend van Namkha Rinpoche en is vaak aanwezig op de jaarlijkse retraites die de Rigdzin Community organiseert. Hij is van Bhutanese herkomst en kwam in Frankrijk in augustus 1998, op verzoek van Tulku Rinpoche Gangteng om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn Europese centrum. Vanaf zijn 10e heeft hij 24 jaar in het klooster Thegchog Ösel Chiling Gönpa Dharma gestudeerd en beoefend. Hij is een expert in rituelen, ceremonies, schilderkunst, iconografie, architectuur, muziek en dans.

Lama Tsewang zal ons op 30 en 31 mei uitleg en initiatie geven over de beoefening van de Medicijn Boeddha. De Medicijn Boeddha is een belangrijke Boeddha in de Mahayana traditie, zijn belangrijkste gelofte is om alle levende wezens van alle mogelijke ziektes te bevrijden. In het Tibetaanse Boeddhisme is hij het centrum van de “Four Medical Tantra’s” die basis vormen van de Tibetaanse geneeskunst en vele genezende sadhana’s. 
Tevens zal Lama Tsewang zijn project voor vrede in de wereld presenteren. Dit levenswerk richt zich op de bouw van een gigantische stupa genaamd: The stupa of “Great Liberation upon seeing” (44 meter hoog en 21 meter breed). In de stupa zullen drie tempels worden gebouwd, die de Dharmakaya (bovenste verdieping), de Sambhogakaya (tweede verdieping) en de Nirmanakaya (eerste verdieping) vertegenwoordigen met een hal op de begane grond voor grotere religieuze bijeenkomsten.

Programma van het weekend

Locatie: Dzogchen Ling, Middenweg 22 in Amsterdam

Zaterdag 10.00 – 12.00 uur en 14.30 – 17.00 uur

Zondag 10.00 – 12.00 uur en 14.30 – 17.00 uur

Kosten:

80 euro voor het hele weekend of 40 euro per dag.