Dinsdagavonden
8 nov – 27 dec
Meditatie, lezing en discussie

Wat we doen, en hoe we ons voelen hangt af van onze inzet en motivatie. Zijn we in evenwicht en voelen we ons goed, dan wordt alles wat we doen evenwichtiger en leven we met meer inspiratie.

“It all starts with Peace of Mind”.

Deze reeks avonden bestaat uit een combinatie van meditatie, lezing, en discussie.

Aan de hand van een publicatie van Namkha Rinpoche, “Peace of Mind”, zullen thema’s uit het Boeddhisme de revue passeren, zoals geduld, compassie, meditatie, en hoe deze te gebruiken in het leven van alledag.
Als onze geest rondspringt als een wilde aap (‘monkey mind’), kunnen we er niets mee aanvangen, als we hem tot rust leren brengen en er mee om leren gaan, zijn de mogelijkheden veel groter dan we aanvankelijk hadden gedacht. We kunnen met plezier, inspiratie, en wijsheid de dingen doen die we willen doen in ons leven, en kunnen ons gaandeweg steeds meer bevrijden van bijvoorbeeld negatieve emoties als angst en boosheid en niet functionele gedacht en patronen. Volgens het boeddhisme is capaciteit van ons bewustzijn eindeloos, als we het maar op de juiste manier aanwenden.

De avonden vormen samen een geheel, maar kunnen ook los bijgewoond worden.

Inhoud
De avonden zijn van 19.30u tot 21.30u. Er wordt begonnen en afgesloten met een korte stiltemeditatie. De inhoud zal iedere week bestaan uit een thema uit de boeddhistische leer, wat we na de uitleg ervan zullen bespreken en uitdiepen. Centraal staat de praktische relevantie van de onderwerpen voor het leven van alledag, en de zin die het toepassen van het geleerde heeft.

Door wie wordt het gegeven
De cursus wordt gegeven door Matthieu Vaessen.

Praktisch
– Aantal deelnemers 10-15.
– Kosten voor de cursus zijn €10 per avond, ter plaatse te voldoen
– Aanvang is 19.30u, komt u aub iets eerder want we beginnen op tijd.
– Er is pauze met thee en koffie.
– Opgeven (niet verplicht, u kunt ook gewoon komen): inschrijving@rigdzin.nl
– Neem gerust contact op voor meer informatie.

Er zijn geen comments.

Get Adobe Flash player